Kültür Sanat Dünyasından Ne Haber ? Bi’ Haber III

Kültür Sanat Dünyasından Ne Haber ? Bi’ Haber III


İstanbul Modern Sinema

 

İstanbul Modern Müzesi çevrimiçi ücretsiz sinema gösterimine devam ediyor. İstanbul Modern Sinema, Selma Gürbüz’ün “Dünya Diye Bir Yer” sergisindeki kadınlarından esinlenerek Ortadoğu ve Kuzey Afrikalı kadın yönetmenlerin filmlerinden bir seçki sunuyor. Tunus’tan Kenya’ya uzanan bu filmler 21. yüzyılda kadın olma hallerine, dişil enerjiye, kadının toplumsal ve kültürel rollerine bakıyor. Programda, 7 Şubat’ta hayatını kaybeden, Arap dünyasının en önemli kadın sinemacılarından Moufida Tlatli de Erkeklerin Mevsimi (Maussim al-rijal, 2000) filmiyle anılıyor.

Gösterim programı linki için tıklayın.

 

"Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer"  Çocuklar İçin Çevrimiçi Sergi Turu

 

Etkinlik iki ayrı oturumda 4-7 ve 8-12 yaş grubu çocuklar için düzenleniyor. Bu programda çocuklar, müzenin 5 Kasım - 31 Mart tarihleri arasındaki "Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer” adlı sergisini keşfediyor. Her perşembe ve cuma günleri 11.00-11.45 ve 16.00-16.45 arasında düzenlenen çevrimiçi sergi turuna evlerinden ücretsiz katılarak, sanatçının insanlığa, doğaya, yaşama dair semboller ve hikâyelerle dolu sanat dünyası ile tanışıyorlar. Etkinlik ücretsiz, rezervasyon için tıklayın.

 

Gelecek Nostaljisi Sanal Etkinlik

16 Nisan 2021 / 20:00

Pera Müzesi, HYPERCORTEX iş birliği ve British Council desteğiyle sanal (virtual) etkinlik serisi “Plastik Düşler Sahnesi”ni sunar. Zevk Meselesi sergisine paralel olarak gerçekleştirilen, müzisyen ve görsel sanatçıları bir araya getiren “Plastik Düşler Sahnesi” serisinde performanslar, sanal etkinlik mekanında katılımcılarla buluşacak. Serinin 16 Nisan’da gerçekleştirilecek ikinci etkinliğinde, ilk performansın müziklerini Debora İpekel ile Ece Düzgit, görsellerini ise İpek Hamzaoğlu hazırlıyor. Dünyanın farklı köşelerinden melodi ve ritmler arasında yolculuğa çıkan avatarın bir gününü anlatan mix’e, tanıdık ve nostaljik çizgi film görselleri eşlik ediyor. Ardından gerçekleşen performansta Deniz Erdem’in müzikleri Selver Yıldırım’ın hazırladığı hareketli görüntülerle bir araya geliyor. Son olarak sahne alan Robogeisha’nın müziklerine ise Ömer Özçelik ve Ahmed Bektaş’ın hipnotik görselleri eşlik ediyor. Açılış ve kapanış setlerini dub techno’dan minimal footwork’e çeşitlenen müziğiyle DJ tenderemres gerçekleştiriyor. Etkinlik günü performanslara şuradan katılabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.