Bizde Böyle: Ameliyatsız Güzelleşme Uygulamaları

Bizde Böyle: Ameliyatsız Güzelleşme Uygulamaları


Bence bu yaşadığımız kısacık zaman güzellik teknolojileri konusunda geleceğin bir tür trailer’ı. Bazen öyle bir noktaya gelinecek ki bütün kadınlar çeşit çeşit androidler gibi birbirine benzeyecek gibi geliyor bana. Belki daha anne karnında genetiğine müdahale edilecek ve aileler çocuklarının tiplerini seçecekler (hani Çin’de genetiği değiştirilmiş bebekler Lulu ve Nana doğdu ve bunun dini açıdan sakıncaları konusunda kıyamet koptu bir ara Twitter’da). Belki geleceğin ergenleri kapıyı çarpmadan hemen önce “Anne neden benim tenimi daha açık seçmedin” ya da “Ben iri göz istiyordum ne biçim göz yaptırmışsınız” diye çemkirebilirler. Ama ben düşününce bile kendimi kötü bir bilim kurguda gibi hissediyorum, tamamen kusursuz ciltler, simetrik yüzler, keskin hatlar ve iri iri bakan gözler. Gerçekten güzellik subjektifti hani? Hani Leyla’yı görmüşlerdi de, Mecnun’a bu ne biçim güzel demişlerdi ve o da “Ah siz Leyla’yı bir de benim gözümle görün” demişti? Leyla’yı bir estetik uzmanı ya da cerrah gözüyle görüyoruz şu anda; elmacık kemiklerine dolgu yaptırsa, cildine PRP, çenesine de Hollywood dolgusu… Oldu mu Leyla şimdi?

Biz günümüz Leylaları bize bakan erkeklerin gözünden çok kendimize aynada bakan gözle ilgiliyiz sanırım. Bu yüzden bir parça daha güzelleşmek, belki gözümüze en batan kusurları gidermek istiyoruz. Ama tabii bu işin bir de mecburiyet kısmı var, bazen cildimizdeki sorunlar bir hastalık boyutuna gelebiliyor ya da vaktinden çok erken cildimizin yaşlanması gibi gündelik hayatımızı etkileyen sorunlarla karşılaşabiliyoruz. İşte bu gibi durumlar için ameliyatsız güzelleşme uygulamalarını derledik. Eğer estetik ameliyatların dinen sakıncaları gibi haklı olarak çekindiğiniz noktalar varsa ve yine de güzelleşme uygulamalarını merak ediyorsanız hazırladığımız bu geniş rehbere mutlaka göz atın.

Belki geleceğin ergenleri kapıyı çarpmadan hemen önce “Anne neden benim tenimi daha açık seçmedin” ya da “Ben iri göz istiyordum ne biçim göz yaptırmışsınız” diye çemkirebilirler.

Yüz Germe Ameliyatı Yerine

Cildin aslında kendinde olan maddelerden ya da bazı maddelerin ciltteki olağanüstü etkisinden yola çıkarak üretilen bazı yöntemler var. Cilt germe ameliyatına gerek olmadan daha genç bir cilde sahip olabiliyorsunuz. Son zamanlarda en sık kullanılanlar PRP, somon DNA aşısı, hyalüronik asit ve mezolift.

PRP uygulamasında sizin kanınızdan alınan büyüme faktörleri cildinize zerk ediliyor ve cildin kendiliğinden gençleşmesi sağlanıyor. Acısız ve ağrısız, hemen hayatınıza devam edebildiğiniz bir uygulama.

Somon DNA ise somonun dansında bulunan polinükleotid maddesinin belli oranlarda cilde verilmesi demek. Burada cildinize uygun doz ve seans sıklığının ayarlanması önemli, her yerde yaptırmamak gerekiyor.

Hyalüronik asit aslında nemlendirmek ve bakım yapmak, daha parlak bir cilt için kullanılan bir tür şeker ve doğal olarak cildimizde zaten var. Söylemesi havalı ama neticede bir glükoz, cildi besliyor, gençleştiriyor.

Mezolift bakım amaçlı kullanılan bir yöntem, vitamin, antioksidan ve faydalı minerallerin belirli seanslarla cildinize verilmesini içeriyor.       

Lazerlift; lazer sistemleri ile cildin ısıtılarak deri altındaki kolajenin gerilmesini ve böylece hem kolajen üretiminin tekrar başlamasını hem de daha genç bir görünüm elde edilmesini sağlamak amacıyla uygulanıyor. Bu yöntem kollar veya bacaklar gibi sarkmış bölgelerde de bir çözüm olarak kullanılıyor. Uzmanlara göre herhangi bir lazer uygulaması ile birlikte cildin ihtiyacına göre destekleyici bir işlem daha yapılması daha uzun süreli sonuç veriyor.

Coolaser yeni yöntemlerden birisi. Üst tabakayı yakmadan derinin altındaki katmana ulaşarak bu bölgedeki doğal maddelerin üretimini artırarak daha parlak ve pürüzsüz bir cilt sağlıyor.

BBL; aktif aknelere karşı oldukça etkili olan bu uygulama kişiye özel bir dalga boyu ile cilt dokusundaki kusurların giderilmesini sağlıyor.

Botox ve Dolgu Yaptırmak Yerine

Altın İğneli Radyofrekans; cildin alt katmanlarındaki dokulara vitamin desteği yapan bir uygulama aslında bu. Amaç yine kolajen üretimini stimüle etmek ve hafif yaşlanma belirtilerini önlerken cildi beslemek.

Dermaroller ve Dermapen; mezoterapi, dermapen veya dermaroller genç ciltlerde cildi canlandırmak, nemi geri kazandırmak ve cildin yağ dengesini onarmak için yapılan vitamin takviyesi içeren uygulamalar.

Kök Hücre Aşısı; vücudumuzda zaten bulunan ama yüzümüz yerine kulak arkası gibi bölgelerde yoğun olarak bulunan fibroblast hücrelerin laboratuvar ortamında çoğaltılması ve cilde belirli aralıklarla enjekte edilmesi. Yine ama kolajen üretimini doğal olarak artırmak ve bu şekilde yaşlanma belirtilerini önlemek.

Göz Altı Işık Dolgusu; göz altı morluklarından şikayetçi olanların sıklıkla başvurduğu ikili bir çözüm. Hyalüronik asidin, farklı teknolojiler kullanılarak eklenen maddelerle bu bölgedeki görünümü iyileştirmesi sağlanıyor. Üç seansta kalıcı bir çözüm elde ediliyor genellikle.

Botulinum Toksin; bugün neredeyse her güzellik merkezinde yapılan uygulamalardan birisi. Aslında amaç deri altındaki ince kırışıklıklardan sorumlu olan bakterilerin o bölgedeki kasılmayı önlemesini sağlamak. Dolayısıyla yeni kırışıkların oluşmasını ya da oluşmuş kırışıkların derinleşmesini engelliyor.

Plazmajel; kişinin kanından elde edilecek özel bir sıvının cilt altına enjekte edilmesiyle içerik alerjisi riskini ortadan kaldırarak cildin gençleştiği bir uygulama.

Hydrafacial son zamanların en popüler uygulaması herhalde. Önce özel bir vakum ile ardından led terapisi ile ciltte sivilceye yol açan bakterilerin temizlenmesi sağlanıyor. Ardından nemlendirici solüsyonlar, peptidler ve antioksidanlar ile ciltte oluşan hem leke hem de ince kırışıklıkların giderilmesi amaçlanıyor.

 

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.