Evden Çalışanlara Pratik Tabldot Menüler

Evden Çalışanlara Pratik Tabldot Menüler


Evet biliyoruz, soğan ve salçayı kavurup içine ne atsak yemek olur fakat artık kabul edelim ki dünyanın tüm işleri bir yana, her gün ne yiyeceğiz derdi bir yana. Bütün kombinasyonları denedik, şunun yanına ne gider hesaplamaları yaptık ama sonunda hepimiz bir miktar tükendik. Tüm gün evde kalınca yemeğin kendi kendine pişmeyen bir şey olduğunu görmüş olduk. “Tatlı ne vardı canım?” diye soran bazı erkekler de görmüştür umarız. 

 

Evet nihayetinde yıldık, bıktık, hatta en iyi tabur aşçılarını anladık. Gelen yemek paketini dezenfektana boğmakla, yaparız evde bir şeyler arasında kaldık. Bütün bunlar olurken pratik ne yapabiliriz diye eşe dosta sorar gibi sorduk. Bunun için herkesin bildiği ama bazen unuttuğu yemekleri haftalık bütün olarak sıraladık.

 

Eğer pratikliğe pratiklik katmak istiyorsanız, tencerede yemeğiniz kaynarken üstünde aynı suyla sebzelerinizi haşlayabilirsiniz ya da ertesi güne kalan yemeklerle yeni kombinasyonlar deneyebilirsiniz. Bir gün güne gidiyormuş gibi diğer gün ne bulursak o diye de takılabilirsiniz. Sonuçta her gün ekşi mayalı ekmek yapacak halimiz yok. Bunun yerine herkesin bildiği fakat bazen unuttuğu yemekleri haftalık olarak görebilirsiniz.

 

Pazartesi

Mercimek Çorba- Tavuk Sote 

 

Eğer pazardan kalan pilav da varsa tadından yenmez, hızlı bir menü olur bu. Mercimek çorbasını da süzmekle uğraşmadan - evet duyuyoruz hala böyle yapanlar varmış- artı 10 dk ve üç parça az bulaşıkla kotarabilirsiniz. 

 

Eşi Dostu Etkileme Eki: Bizim sote diyip geçtiğimiz fakat Meksikalıların Fajitalarla yurda giriş sayesinde coolluk ve tarz kazanan bir item var; lavaş. Anadolu analarının tandırda pişirdiği lavaşların içine eti biberi baharı boca edince bir adet Chicken Wrap elde ediyorsunuz. Kısacası, sofraya lavaş ve turşu koyun, tadından yenmez.     

 

Salı

Domatesli Makarna- Brokoli


Brokoli ama nasıl brokoli? Haşlanmış brokoli mi, salatası mı yoksa çorbası mı o sizin maharetinize ve brokoli sevdanıza kalmış. Tablod menülere eklenme sebebi haftanın vitamin kaynağı olması. 
Makarna’dan bahsetmek dahi gereksiz. İçine bulaşık deterjanı falan koymayacaksanız her türlü deneysel sosa açık. 

 

Menüye Daha da Sağlık Eki: Menüye az sağlıklı şey ekleyelim derseniz yanına en yakışacak şey turşu. Mis gibi doğal prebiotik, lezzetli, hazırı da var. 

 

Çarşamba

Balık (Belki dondurulmuş mezgit)  - Salata— Tahin Helvası (opsiyonel) 

 

Balık sağlıktır, bunu sorgulayan hemen öz eleştirisini versin, vicdanını temizlesin. Kirlenen denizlerden ötürü mikroplastik yiyoruz diyenleri de duyuyoruz ama aynı plastik brokolide yok mu, kırmızı patatesler hep mi organik sevgili okuyucu? O nedenle güzel bir tabloid menüde en gerekli şey dondurulmuş balık, yanına salata, fırında ısıtılmış veya ısıtılmadan çay tabağına koymuş tahin helvası. Salatayı konuşmuyoruz bile, salata var salata var, orası sizin damak tadınıza kalmış. 

 

Tabldotu Misafir Menüsüne Dönüştürme Eki: Elbette fırına ihtiyacımız var. Bir de sağına soluna serpiştirilecek renkli biberler, soğan, limon falan lazım. Balık pişirilme biçimine ve balığın türüne göre gazete kağıdı üzerinde sanayi sehpasına da yakışır Windsor Sarayı’na da. Bu nedenle, zahmetsiz misafir sofralarının vazgeçilmezidir. 

 

Perşembe

Fırında Köfte Patates- Cacık 


Eğer köfteyi de hazır alırsanız zaman lezzet eğrisi sizi mutlu edecek bir yüksekliğe ulaşır. Üstelik çoluğunuza çocuğunuza karşı vicdanınız rahat olur, sağlıkla duyurduğunuz hissine kapılırsınız. 

 

Aniden Kaynanam Geldi Eki: Hem erkekler hem kadınlar için eve gelen kayınvalide farklı özelliklerin aktive edilmesini gerektirir. Her iki cins için de söz konusu aile büyüğünü iyi beslemek önemlidir. Geleneksel ailemizde kayınvalide gelmesi kadının mutfakta ekstra zaman geçirmesine, erkeğin ise markete gitmesine yol açar. Eğer siz de geleneksel ve milli değerlerimize sahip çıkmak, aile kurumumuzu güçlendirmek ve sonuçta devletimizi payidar kılmak isterseniz pilav yapın. Evet  bazen yurdumuz pirincin ne kadar kadar kavrulduğu gibi konulara karşı hassastır. 

 

Cuma

Portakallı Kereviz- Bulgur Pilavı

 

Kültürler buluşması gibi bir anlayışla oluşturduğumuz söz konusu menüde kerevizin portakallı olması elzemdir ancak bulgur pilavını sade mi yoksa domatesli mi yapacağınız tamamen size kalmıştır. Yoksa kültürler buluşması olmaz. 

 

Bizim Çocuk Kereviz Sevmez Eki: Sevgili çocuk, kereviz de sana bayılmıyor. O da bir yetişkinin sakin tabağında olmayı tercih ederdi. Ama madem varsın, seni beslemek lazım. O nedenle sana annen veya baban çorba yapacak. Artık ne çorbası olacağına da sen karar ver, bizi bu yükten kurtar. 


Cumartesi

Mercimek Köfte- Börek- Islak Kek - Nam-ı Diğer Gün Menüsü 


Günlerin vazgeçilmez muhteşemlerinden mercimek köftesi ve börek yanına da ıslak kek alıp tabildotlarımıza konuk oluyor, gözlerimizi nemlendiriyor. Bu menüyü daha havalı getirmenin 1001 yolunu ararsanız Nefis Yemek Tarifleri sitesine bakabilir, gözlerinizi kapatıp annenizin günlerini hatırlamaya çalışabilirsiniz. Muhtaç olduğumuz gün menüsü bilgisi bizde mevcut. 

 

Pazar

Lavaştan Pratik Pizza–Bir Tür İçecek 

 

Pizzanın yurdumuzda gerektiğinden pahalı olduğu konusunda herkes hemfikir mi? Bir büyük pizza nasıl asgari ücretin 40’ta birisi olabilir? Yabancı filmlerde görüyoruz neredeyse eve bırakılan bozukluklarla pizza alıyor çoluk çocuk. Zamanında yeterince İtalyan göçmen alamadık diye mi oldu bütün bunlar? Neyse ki nenelerimizin lavaşı var. Sucuğu az koyarsak gayet uygun, hızlı, havalı bir tabldot yemeğimiz olur. 

 

Kalabalık Arkadaş Grubu Eki: Tabii ki patates kızartması. Hatta olayı abartırsanız yanına sos bile yapar, iyice Avrupai bir sofraya kavuşursunuz. Daha yerli ve milli bir arkadaş grubunuz varsa veya MHP gençlik kollarını ağırlayacaksanız yanına ayran yapın.

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.