Full HD Evde Spor Cehennemi

Full HD Evde Spor Cehennemi


 

Evet, şanslı olanlarımız malum sebeplerden eve kapandık, daha az şanslı olanlar işe gidip geliyor, hala. Bu durumun sebep olduğu sosyal adaletsizliği, bazılarının hayatlarının daha mı kıymetli olduğu soruları aklımızın bir köşesinde, evde duran, çalışan, yaşamaya çabalarken mutfağın yolunu aşındıran herkese güzel bir listemiz var. Çünkü malum, can sıkıntısı ile yeme sıklığı arasında ciddi bir bağlantı var. Evde yapabileceklerimiz sınırlıyken, evlerimiz çoğunlukla kutudan halliceyken, üstelik bir hobi edinmek konusunda ülkece sınırlı becerilerimiz varken galiba "yemek" ana aktivitemiz haline geldi. Ama bu süreç uzayacak gibi, sağlık da malum bu sürecin baş kahramanı. Hatta neredeyse, her şey bittiğinde sağlığa tapınır hale gelecek dünya. Tefrite koşmadan kendimize de iyi bakmanın yollarını arayalım dedik ve Instagram’da bulabileceğiniz en iyi evde spor hesaplarını derledik.

 

1

Sporcu Anne

Damacanayla bacak kası yapıvermek, yağ şişesiyle kanatlarınızı toparlamak için ideal bir hesap. Kasmadan, yormadan, bir heves alıp evi doldurduğumuz spor ıvır zıvırları da olmadan spor yapabileceğiniz, gündelik yaşama dair eğlenceli içeriklerin de olduğu bir hesap. Link burada, Bu arada sadace hikayeleri bile kendiliğinden iki haftalık spor kuru sağlıyor. 

 

 

2

Günlük Rutinler

Ben kendimi bu süreçte spora adayacağım, karantinadan karın kaslarım ve ince belimle çıkıp herkesi utandıracağım, sistem ve düzen insanıyım diyorsanız bu hesap size göre. Dakikalık egzersizleri, alet edevata ihtiyaç duymadan yapılabilecek kardio hareketleriyle "Günün Egzersizi" ön plana çıkıyor. Ayrıca, motivasyon konusunda da oldukça başarılı bir spor hocası.

 

3

Dans Atölye

Son yıllarda Zumba furyasıyla birlikte herhalde hayatımıza giren en güzel şey dansla kilo verme vaadi. Bu süreçte bazıları gerçekten dans hareketleriyle ciddi enerji sarf etmemizi sağlarken bazıları bölgesel olarak incelebilirsin diyor. Eski bir spor hocası olan Hatice Yağmur Kırbaş hesabından kişiye özel spor programları da yaparak kilo takibine yardımcı oluyor. Özellikle dengesiz kilo alan, bölge bölge çalışmayı sevenlerin bayılacağı bir hesap. 

 

 

4

Ercinn

Ercin bir pilates eğitmeni. Hesabı da biraz pilates eğitmeninin günlüğü, biraz da evde yapabileceğimiz kısa egzersizlerden oluşuyor. Pilates eğitmeni olduğu için iyi nefes egzersizleri ve beslenme önerileri var. Bir yandan da kişisel bloğunu okurken, sahibinin gülümsemesi ve hayatla ilişkisi de iyi gelebilir. Eğer ara sıra spor yapayım, haftada üç gün bana yeter diyorsanız takip edilesi bir sayfa. 

 

5

Çocuklarla Spor

Sportscoachkids anaokullarında çocuklarla spor egzersizi yapan bir ekip. Evde de kolaylıkla uygulanabilecek, biriken enerjiyi nereye atacağını şaşırmış çocukların seveceği egzersizler paylaşıyorlar. Ara sıra Instagram canlı yayınlarıyla da çocukları farklı bir ekrana dayamaya yardımcı oluyorlar. 

 

6

Mr. Mrs. Meriç

Instagram’ın en eğlenceli hesaplarından birisi olan Meriçler ciddi bir motivasyon ve yaşama enerjisi kaynağı. O kadar neşeli ve enerjikler ki bu kadar enerjik olacak ne vardı diye düşünmeden edemiyor insan…

 

7

Seda Atasoytürk

Profilinde bahane yok iddiasıyla güzel bir motivasyon sağlayan Seda Atasoytürk spor yapmaya hali olmayanlar için güzel bir başlangıç. Hem evde spor yapma imkanı sunmasıyla hem de verdiği tariflerle sağlıklı yaşamaya azmetmişler için iyi bir hesap.

 

Bitirirken sanat güneşimizden ev rutini önerileri gelsin mi? 

 

 

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.