Karantina Vücudu Nedir? Nasıl Yapılır?

Karantina Vücudu Nedir? Nasıl Yapılır?


Bir yıl önce online spor egzersizine katılacaksınız desek, ne gerek var derdiniz.

Karantina sürecini gayet iyi değerlendiren vücutları geçen yaz az da olsa gördük. Kimisi göbeği ile uzun zaman sonra evde kalma keyfini çıkarırken kimisi de bunu fırsata dönüştürmüştü. Kendileri çoktan veresiye değil peşin satan oturuşu ile şezlonglarda yerlerini almışlardı. Doğru soru karantinada vücut nasıl yapılamaz da olabilir. 

 

Her ay bankanızdan otomatik çekilen spor salonu üyeliği ücretini hatırlayın. İşte o ücrete acımamak için motivasyon gerekli.

 

Motivasyon işi de öyle öznel öyle biricik ki genellenemiyor. Tabii koronavirüs döneminde bu motivasyonun tanımı biraz da değişime uğruyor. Pandemi döneminin başında koronanın ne olduğunu kavramak tam bir belirsizliğe dönüştüğünden, "evde kalmışken spor yapayım"lar, "evde kalmışken istediğim yemeği yapayım ve daha az hareket edeyim"lere dönüştü. Karantina vücudu vazgeçmişlik ya da kendini adamışlık arasında ince bir çizgide yer aladursun, bu süreci değerlendirmenin birden fazla yolu var.

Üzülerek karantina döneminin artık yeni normal kadar normal olduğunu söylemeliyiz. Sporu evde ocakta yemek pişerken yaptığımız zoom toplantıları ya da kısıtlamalı hayat tempomuz kadar normalleştirebiliriz.

 

Pardon, yogi olmuş olabilir miyim?

Hem mental hem de fiziksel egzersizin ilacı yoga, koronavirüslü dönemle mücadele etmede en çok tercih edilen spor oldu. Kaynak ise instagram ana sayfa akışımız. Youtube ile başlayan yoga öğrenme sürecinin, online yoga eğitimleri veren kanalların artmasıyla tercih edilme hızı arttı. Zaten her üç arkadaşımızdan biri yoga eğitmeni oldu ya da olmak üzere diyebilir miyiz?

 

En azından yaz vücudu yaparım

Eve verdiği ağırlık ekipmanları siparişleriyle bilgisayar başında otururken, dizi izlerken ya da evde antrede yürürken aradığı motivasyonu yazın yapacağı birkaç günlük tatilde bulmuş olabilir. İyi görünme hissi en büyük motivasyon değil de nedir?

 

Çamaşırlığa dönüşen koşu bandı ve eliptik bisikletine tekrar şans veriyoruz

Alıp yüzüne bakmadığınız koşu bandı ya da eliptik bisikletine tekrar selam verebilirsiniz. Çünkü sizi çok özlediler. Üzerindeki çamaşırları kaldırıp biraz cardio yapmak hem size hem de unutulmaya yüz tutmuş spor ekipmanlarınıza iyi gelecek. Nereden bileceklerdi koronavirüs denen şey onları hayata döndürecek.

 

Pandemi döneminin hayatımıza kattığı o muhteşem üçlü “Walk!Walk!Walk!”

Artık Leslie’yi tanımayanımız yoktur heralde. Varsa kendisini önce şu yazıya alıp sonra da hayatımıza kattığı o tatlı motivasyon kelimesi eşliğinde sokaklara davet edelim. Otobüs, metrobüs, minibüs derken artık her biri birer uranyum tesisi muamelesi gören toplu taşımaya biraz ara verin. Yürümek zorunda kalmak için bundan iyi fırsat mı olur. İşte tam olarak oradayız. Ayaklarınız sizi taşımak için üretildi ve tahmininizden daha güçlüler. Hem Üsküdar’dan Çengel dediğin nedir. Kulaklıkla en fazla bir daire.iki playlisti eder.

 

Bonus: Mutfakta geçen zamanı cardio antremanına çevir

 

Yemek yapmaya ayırdığımız vakit artınca yeni lezzetleri denemenin peşine düşüyoruz. Hamur işi ile münasebetimiz hızlıca artınca size bonus bir öneri. Mikser kullanmıyoruz tüm karışımları elimizle manuel bir şekilde karıştırıyoruz. Arada kol değiştiriyoruz. Böylece üst beden antremanı ve kol kaslarını geliştirebilirsiniz.

Geçen yaz deneyimlediğimiz “normalleşiyoruz galiba” döneminde karantinadan pozitif ve fit çıkan vücutları hepimiz fark ettik. Seçim her zamanki gibi sizin ama bu dönemin ne zaman sonlanacağına dair şimdilik tünelin ucunda ışık görünmüyor. Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunmasından doğan motivasyonla kendinizi iyi hissetmenin en kesin ve kısa yolu spor, burası net gibi. 

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.