Ne İşe Yarıyor Bu Jade Roller'lar?

Ne İşe Yarıyor Bu Jade Roller'lar?


 

Güzellik ve bakıma dair her haber tez duyulur. Şayet siz bu kelimeyi hâlâ duymadıysanız tebrikler! Demek ki henüz yeterince influence edilmediniz. “Jade roller” yani yeşim taşı masaj aleti; yaşlanmaya bilenmiş, çizgileri yok etmeye yeminli o taştan silindir.

 

Taştan silindirlerin temelde vaadi çok basittir; kırışıklıkları yok etmek. Çoğu kimse için onlar güzellik endüstrisinin son icadı olarak nitelendirilse de; esasında tarihleri, Antik Çin’e kadar uzanıyor. Saray müzelerinin bir kısmı, imparatoriçelere ait minik taşlı, ilkel silindirlerin bugünkü istirahatgahı gibidir.

 

 

Her ne kadar ismi ve hikâyesi yeşim taşı ile başlamış olsa da; günümüzde farklı kristallerden elde edilmiş silindirlere rastlamak mümkün. Buna karşın yeşim taşının kolay şekil alabilen yapısı ve cilt sağlığına etki eden hızlı sonuçları nedeniyle uzmanlar, yine de bu kadim uygulamayı orijinaline uygun devam ettirmekten yana. Bu yöntemle yüzünüz saniyeler içinde soğuyor, rahatlıyor ve en önemlisi düzenli kullanım sonucunda sıkılaşıyor.

 

Herşey iyi, güzel, hoş görünüyor fakat bu işin de bir sahtekarlığı mevcut. Aklınıza yattı, itimat ettiniz ve internettten bir adet masaj aleti sipariş ettiniz. Fakat taşınız kısa bir süre sonra ısınmaya ve canlandırıcı etkisini kaybetmeye başladı. İşte o an anlayın ki, ucuz etin yahnisi yavan, ucuz aletin etkisi hamam olmuş. Ürününüz sahte! Diyeceksiniz ki bu saatten sonra sahte olduğunu anlasam ne olacak; iş işten geçti. O halde sertifikalı ürünleri tercih etmek ve pürüzsüz renktekiler yerine doğal taşların üzerinde yer alabilecek damar, leke ve çatlak görünümüne aldırış etmemek gerekiyor. En nihayetinde bu yöntem ilkel bir güzellik methodu ve kusursuz olmasını beklemek çok da doğru değil.

 

Peki Nasıl Kullanılır?

 

Jade Roller kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var. Özellikle cildi kuru olanlara sesleniyoruz! Merak etmeyin, her şey yoluna girecek. Sizin de cildiniz, bir gün nemlendirilmediği takdirde çorak topraklara özenip pul pul olmayı bırakacak. Yani umuyoruz ki böyle olur fakat yine de siz ilk olarak aşağıdaki adımları takip etmeyi unutmayın.

 

  1. 1- Öncelikle taştan silindirler her cilt tipine uygun birer masaj aletidir. Fakat kuru cilt yapısına sahip kişiler, kullanım esnasına bir parça daha hassas olmalı ve herhangi bir tahriş sorunu yaşamamak için öncesinde cildi mutlaka nemlendirmelidir. Burada kullanılan mutlakanın matematikteki değeri yüzde yüze tekabül etmektedir.

 

  1. 2- Kelimenin tam manasıyla, uzmanların önermiş olduğu “yüzü hamur gibi yoğurun”  tavsiyesi, hatırlatmalıyız ki kuru cilde sahip olanlar için geçerli değil.

 

  1. 3- Taştan silindirlerin ferahlatıcı etkisini arttırmak için onları buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor. Dolaptan çıkarmadan önce yüzü cilt tipine uygun bir temizleyici ile arındırmak ve doğal gül suyunu tonik olarak kullanmak, silindirin etkisini hızlandıran önemli bir hazırlık süreci. Cildin elastikiyetini arttırmak üzere kullanılacak doğal yağlar ya da nemlendiricilerse son olarak yüzü masaja hazır hale getirir.

 

Şimdi artık silindirimizi sonsuza dek oval hareketlerle yuvarlıyoruz. Tabii ki daima yukarıya doğru!

 

Gerçekten İşe Yarıyor mu?

 

Eğer sebat edip günde iki kere kullanır ve doğru nemlendirme yaparsanız büyük ölçüde işe yaradığı söyleniyor. Deri altındaki sıvıların hareket etmesini sağlayarak yüzdeki şişkinliği azalttığı da gelen kullanıcı yorumlardan biri. Bu yöntemle vücuttaki kan dolaşımı artıyor ve cilt, daha canlı daha gergin görünüyor.

 

Bu yöntem, yapısı gereği elle masaj yapmaktan çok daha etkili. Çünkü sürtünen yüzeyler hızla ısınmıyor ve silindir bu sayede nemlendirici emiliminin sindirilerek gerçeklemesini sağlıyor.

 

Tüm bunlardan öte ele alınması gereken asıl önemli nokta; uygulama sırasında ve sonrasında taş silindirlerin yüzde bıraktığı o etki. Soğuk soğuk yüz, çene ve boyun bölgesine masaj yapmanın hisettirdiği o inanılmaz ferahlık ve insanda meydana gelen kendim için değerli bir şey yapıyorum hissi. Üstelik bu hazzın gözle görülür fiziksel bir getirisi de var.

 

Her şey bitti de şimdi cildimi mi şımartacağım, diyenler olabilir. Bir yılan gibi deri değiştirme lüksüne sahip olmayan biz insanlar, zaman ilerledikçe onu durdurmalı mıyım acaba duygusuna kapılmış kadınlar, yani kimilerimiz; alırsam acaba dolapta unutur muyum korkusu yaşatan bu yeşil aleti seviyor. Bu yazı onlara bir anma ve meraklılarına bir rehber idi, denemek isterseniz, onlar her yerde.

 

 

 

2 yorum

  • profil
  • profil

Yorum Yaz