Çiftlik Hayatını Seviyorsanız Bu 5 Filmi İzleyin

Çiftlik Hayatını Seviyorsanız Bu 5 Filmi İzleyin


Film izlemenin en iyi yollarından biri de tematik izlemedir. Bir konu seçerseniz, sıralarsınız ve konuya uygun filmleri arka arkaya izlersiniz. Ve bunu yapmak istiyorsanız da film endüstrisi sizin için çalışıyor hiç merak etmeyin. Çünkü Hollywood’un ilgilenmediği herhangi bir konuyla henüz karşılaşmadık biliyorsunuz. Çiftlik hayatı, çiftçiler, tarım... Sizin için seçtiğimiz en iyi beş çiftlik filmi karşınızda. 

ATLARA FISILDAYAN ADAM – HORSE WHISPERER

Bir dergi ediötürü olan Annie’nin kızı çok sevdiği atının üstündeyken bir kaza geçirir ve Annie bu olayı atla bağdaştırır. Bir kampanya başlatır; Atlara Fısıldayan Adamlar’ı bulacak ve hasta atları tedavi ettirecektir. Arayışların sonunda Robert Redford’un canlandırdığı Tom Booker isimli bir seyisin bu işte çok iyi olduğunu duyar ve kızıyla birlikte Montana’ya, Tom’un çalıştığı çiftliğe doğru yola çıkar. Ve kaçınılmaz son gerçekleşir, Tom bir yandan atları iyileştirirken diğer yandan Annie ile bir ilişkiye başlar. Film müthiş atlar ve naif bir aşk hikayesiyle böylece akılda kalır. Bu hikayenin hiçbir yeri ilginizi çekmediyse genç Scarlet Johannson’ı görmek için filmi izleyebilirsiniz. 


BÜYÜK ÜLKE- THE BIG COUNTRY

Kendini erken emekliye ayırmış, zengin kaptan James McKay, nişanlısı Pat Terrill’le evlenmek üzere Batı’nın uçsuz bucaksız topraklarına gelir. Yumruk kavgasına inanmayan McKay, değerleri ve hayata yaklaşımıyla, kovboylar için kapalı bir kutudur. İnsafsız işçi başı Steve Leech ona karşı ânında antipati duyar. Pat’in de, zengin babası Binbaşı Henry Terrill’in kontrolü altında şımarık, bencil bir kız olduğu anlaşılır. 

Binbaşı, sığırları sulama hakkı yüzünden, zorba ve açgözlü Rufus Hannassey’in başını çektiği yontulmamış bir çeteyle amansız bir mücadele içindedir. Bu büyük çiftlik ülkesinde tek başına bir adamın mücadelesinin anlatıldığı film 1958’li tarihinden buraya ışınlandı. 


BENİM AFRİKAM - OUT OF AFRICA 

20. yüzyılın başlarında Danimarka’da geçen hikaye bekar ve varlıklı bir kadın olan Karen Dinesen’in, arkadaşı Bror’a onunla evlenip evlenemeyeceğini sormasıyla başlar. Bror da bu güçlü kadın gibi aristokrat olsa da ekonomik problemler yaşamaktadır ve bu sıkıntıları aşabilmek için evlenme teklifini kabul eder. Yeni evli çift Afrika’ya taşınma planları kurmaktadır ve zamanı gelip taşındıklarında işler hiç bekledikleri gibi gitmeyecektir. 
Isak Dinesen’in otobiyografik kitabı Out of Africa’dan sinemaya uyarlanan film, kaynak kitaba bağlı kalmayan özgür bir yapıt. Ünlü yönetmen Sydney Pollack tarafından yönetilen film, Akademi Ödülleri’nde yedi dalda Oscar ödülü kazanmıştı.

YÜREKTE BİR YER – PLACES IN THE HEART

Hem çiftlik filmi hem de siyahiler var. Depresyonun ayırdığı bir kasabada unutulmaz karakterler bir araya gelir. Zamanının tutuculuğuna rağmen her şeyi son derece açık bir şekilde gören kör pansiyoner Mr. Will, beyazların yaşadığı bir kasabada yerini çok iyi bilen siyah bir adam ve iki evliliği tehdit eden bir üçgende yaşayan Wayne , Margaret and Viola. Tüm bu insanlar unutulmayacak bir inanç, cesaret, aşk ve en önemlisi dayanıklılık sınavı veriyorlar.


THE REAL DIRT ON FARMER JOHN

Çiftlik filmleri içine bu iyi belgeseli de almak zorundaydık. Biliyorsunuz artık belgeseller eski belgeseller değil, üstelik izlemek de fiyakadan değil gerçek bir şeye dönüştü bile. Bu belgesel de Amerikalı çiftçi john'un büyük şirketlere pabuc bırakmayıp nasıl eski usül çiftçilik yapmaya devam ettiğini anlatan, 2006 yapımı bir film. Halen işlemekte olan Angelic Organics adlı çiftliğin sahibi John Peterson’ın hikayesi yaklaşık 25 yıldır çeşitli medya organlarında da yer alıyor. Bugün çiftlikten tam 1400 aile yararlanıyor. Organik tarım, büyük şirketler ve tarım karteli üzerine öğrenecek çok şey var. 


 

ÇİFTLİK HAYATINI SEVİYORSANIZ BU 5 FİLMİ İZLEYİN
ÇİFTLİK HAYATINI SEVİYORSANIZ BU 5 FİLMİ İZLEYİN
ÇİFTLİK HAYATINI SEVİYORSANIZ BU 5 FİLMİ İZLEYİN
ÇİFTLİK HAYATINI SEVİYORSANIZ BU 5 FİLMİ İZLEYİN
ÇİFTLİK HAYATINI SEVİYORSANIZ BU 5 FİLMİ İZLEYİN
ÇİFTLİK HAYATINI SEVİYORSANIZ BU 5 FİLMİ İZLEYİN

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.